psykolog Lyngby
PTSD

PTSD behandling

PTSD er en forkortelse for Post Traumatic Stress Disorder, og er på dansk også kendt som posttraumatisk stresssyndrom. PTSD er en alvorlig belastningsreaktion, som kommer efter en traumatisk hændelse.

Dette kan indtræffe efter en alvorlig trussel mod dit liv eller som følge af kvæstelse; eksempelvis efter overfald, voldtægt, krigssituationer, naturkatastrofer eller brand. PTSD kan også fremkomme efter længerevarende psykisk belastning, såsom grov mobning eller seksuelt misbrug.

Ønsker du en samtale?

Kontakt os for en uforpligtende samtale med en af vores psykologer.

Symptomer på PTSD

Symptomerne på PTSD kan være varierende alt efter det traume, som har udløst tilstanden, men de mest typiske symptomer er:

  • Dårlig søvn og hyppige mareridt
  • Genoplevelse af traumet
  • Koncentrationsbesvær
  • Konstant undgåelse af situationer, der minder om traumet.
  • En tilstand af konstant alarmberedskab.
  • Angst og Depression.
  • Udbrud af vrede og øget irritabilitet.

Traumet gentager sig

Hvis du lider af PTSD, så vil du som oftest være plaget af såkaldte flashbacks, hvor du genoplever traumet. Dette kan trigges af bestemte situationer, der minder dig om det traumatiske. Det kan også være lugte, lyde eller andre sensoriske responser, som igangsætter traumet. Dette kan give stærkt ubehag, og det er almindeligt, at personer med PTSD vil gøre rigtig meget for at undgå situationer, der minder om traumet.

Dette leder også til en øget vagtsomhed, og en følelse af konstant at være i beredskab. Du vil opleve at være mere opfarende; selv ved den mindste lyd, og du kan have en øget tendens til vredesudbrud.

PTSD er en hård tilstand at leve med, og det er vigtigt, at du søger psykologhjælp, så du kan få den rette behandling til at bearbejde det traumatiske, som du har været udsat for. Du kan læse mere om, hvordan vi hos Den Krøllede Hjerne arbejder med traumebehandling her. Vi er også eksperter i EMDR behandling til PTSD. Du er også meget velkommen til at kontakte os her for mere information.