Midtlivskrise

Livskrise

Midtlivskrisen, midtvejskrisen eller 40-års krisen er karakteriseret ved den livskrise, der kan opstå, når du har opnået en aldersmæssig milepæl i dit liv. Det er typisk omkring de 40-55 år, at midtvejskrisen indtræffer.

En midtlivskrise kan have mange forskellige manifestationer, og den kan både indtræffe hos mænd og kvinder. Krisen kan både være fysisk betonet, eksempelvis med fokus på fertilitet eller flere alderstegn, eller psykisk betonet, hvor du særligt er optaget af de livsvalg, som du har taget.

Ønsker du en samtale?

Kontakt os for en uforpligtende samtale med en af vores psykologer.

Tegn på en midtlivskrise

Det er meget typiske tegn på en midtlivskrise, hvis du begynder at få tanker omkring dig selv, din krop eller omkring dine livsvalg. Nogle af de mest typiske tegn er tanker om:

  • At du ikke længere er ung og at livet er gået hurtigt.
  • Døden.
  • Om der er en mening med livet.
  • Om du lever livet til fulde.
  • Din krop, udseende og alderstegn.
  • Din barndom eller ungdom, og du begynder at se mere tilbage end frem.

Det er helt naturligt for alle at få tanker om disse emner, og det er noget, som vi alle forholder os til. Der er imidlertid tale om en krise, når disse tanker bliver negative og overvældende for dig. Det er typisk, at tankerne bliver forbundet med angst, sorg, skam samt en følelse af ikke at have opnået det liv, som du ønskede.

Få hjælp fra en psykolog

Hvis du føler, at du står midt i en midtlivskrise, så kan det være svært at se, hvordan du skal komme ud af krisen igen. Det kan derfor være en fordel at få hjælp fra en psykolog, så du kan få nye perspektiver, og dermed nye handlemuligheder, til at håndtere din midtlivskrise. Læs mere om psykologbehandling hos Sundhed.dk.

Hos Den Krøllede Hjerne kan vi hjælpe dig med at bearbejde dine tanker på en produktiv måde, og vi hjælper dig med at få kvalitet og mening tilbage i dit liv. Kontakt os for en samtale omkring vores behandlingsmåder. Vi har beliggenhed både i Kgs. Lyngby og på Frederiksberg. Hvis det ønskes, kan vi også tilbyde online konsultation.