Kvartlivskrise

Kvartlivskrise

Midtlivskrisen, midtvejskrisen eller 40-års krisen er karakteriseret ved den livskrise, der kan opstå, når du har opnået en aldersmæssig milepæl i dit liv. Det er typisk omkring de 40-55 år, at midtvejskrisen indtræffer.

En midtlivskrise kan have mange forskellige manifestationer, og den kan både indtræffe hos mænd og kvinder. Krisen kan både være fysisk betonet, eksempelvis med fokus på fertilitet eller flere alderstegn, eller psykisk betonet, hvor du særligt er optaget af de livsvalg, som du har taget.

Ønsker du en samtale?

Kontakt os for en uforpligtende samtale med en af vores psykologer.

Ligesom ved midtlivskrisen, så er det typisk, at du begynder at sætte spørgsmålstegn ved dine valg i livet, og om det er den rigtige retning, som dit liv er ved at tage. I modsætning til midtvejskrisen er tankerne imidlertid ikke om de valg, som du har taget, men snarere om dem, som du er ved at tage.

Det kan være tanker om:

  • Har jeg taget den rette uddannelse?
  • Er jeg i det rette parforhold?
  • Hvad ønsker jeg at opnå i livet?

Vi står selvfølgelig alle tanker med om, hvad vi vil med livet – især i brydningstiden mellem ungdom og voksenliv. Der er dog tale om en krise, når disse tanker giver dig en udpræget følelse af modløshed, lavt selvværd, tristhed og følelse af, at du er nødt til at opretholde en facade udadtil.

Kom ud af krisen

Når tankerne omkring livet, og hvad du ønsker at opnå, bliver en negativ indflydelse i dit liv, så kan det være på tide at søge hjælp til at komme videre fra krisen.

Den Krøllede Hjerne kan hjælpe dig med at få perspektiv og give dig de redskaber, som du skal bruge for at kunne komme igennem krisen. Du er velkommen til at kontakte os her og få en uforpligtende snak. Vi har beliggenhed både i Kgs. Lyngby og på Frederiksberg.