psykolog Lyngby

Almenpsykologiske vanskeligheder

Når tiden er til forandring

Almenpsykologiske vanskeligheder er et begreb, som anvendes til at beskrive psykiske vanskeligheder, der ikke kan eller bør diagnosticeres. De kan imidlertid have stor betydning for personens livskvalitet.

Almenpsykologiske vanskeligheder er det, som vi oftest møder i vores klinik.

Det kan f.eks. være, at du oplever at have lavt selvværd eller har en tendens til at bekymre dig om alting? Det kan også være, at du er meget perfektionistisk, har problemer med at kontrollere din vrede eller måske har for mange overspringshandlinger i din hverdag? Det kan også være, at ensomhed fylder meget i din hverdag? Eller at du har svært ved at falde i søvn?

Som psykologer vil vi med vores nysgerrighed og åbenhed tale med dig om det, som fylder. Gennem dialog vil vi samtidig åbne op for en stor værktøjskasse, så vi kan hjælpe dig med at blive bedre til at håndtere netop din udfordring. Nedenfor ses nogle få eksempler på, hvordan vi arbejder med de forskellige problemstillinger:

  • Hvis du f.eks. har mange overspringshandlinger, så vil vi sammen analysere dine undskyldninger for ikke at få tingene gjort.
  • Hvis du lider af et lavt selvværd, så vil vi undersøge, hvad der retfærdiggør dette.
  • Hvis du er perfektionistisk, så skal vi prøve at gøre tingene 80 % – sammen.
  • Hvis du oplever meget vrede, så lærer du at tage time-outs, visualisere og tænke i konsekvenser.
  • Hvis du bekymrer dig for meget, så prøver vi at se, hvad der sker, hvis du øver dig i opmærksomhedsskift, indfører grubletid og implementerer mindfulness i din hverdag.
  • Hvis du er ensom, så arbejder vi sammen om at finde ud af, hvorfor du er ensom, og hvordan du igen kan opleve glæden ved fællesskabet.
  • Hvis du har svært ved at sove, så undersøger vi sammen, hvordan du kan hjælpe dig selv til at komme i ro gennem mindfulness og vejrtrækningsøvelser.

Mulighederne er mange, og vi har stor erfaring med behandling af ovenstående. Så vil du have hjælp nu? Kontakt os og få en uforpligtende snak. Vi har beliggenhed både i Kgs. Lyngby og på Frederiksberg.