psykolog Lyngby
Depression

Depression behandling

Har du en depression? Tag testen her: https://denkroelledehjerne.dk/depression-test-2/

Husk, at kun en psykiater eller psykolog endeligt kan vurdere, om du har en depression.

Hvad er depression?

Depression er, sammen med angst og misbrug, den mest udbredte psykiske lidelse i Danmark. 17-18 % af befolkningen vil på et tidspunkt i deres liv opleve at have en depression.

Se mere omkring symptomer på depression her.

Ønsker du en samtale?

Kontakt os for en uforpligtende samtale med en af vores psykologer.

Hvis du oplever at have en depression eller mørke tanker, så er det vigtigt, at du søger hjælp tidligt, så depressionen ikke udvikler sig til at være en meget langvarig eller kronisk depression. I visse tilfælde kan en depressiv enkeltepisode også gå forud for dysthymi, som er en form for længerevarende nedsat humør.

For at der er tale om en klinisk depression, så er der en række af almindelige symptomer, der ofte gør sig gældende. Du skal ikke nødvendigvis kunne genkende dem alle sammen i din situation, men de kan være en god guideline i forhold til at sætte ord på nogle af de følelser, som du går med. Det kan være du går med triste eller mørke tanker, mærker en gennrel nedsat lyst, du er lav på energi eller går med en udpræget følelse af håbløshed.

Det kan være svært selv at mærke, hvor stærk ens depression er. En psykolog vil skelne mellem en let, moderat og svær depression i udredningen, som vurderes ud fra mængden og intensiteten af symptomerne, og derfor kunne give den rette behandling til dig.


Behandling af depression

I behandlingen af depression lægger vi i Den Krøllede Hjerne indledningsvist vægten på at finde frem til årsagen til depressionen. Der er således altid en årsag til, at man er depressiv. Meget ofte skyldes det et meget lavt selvværd, mange negative oplevelser inden for en kort periode, for meget pres eller for mange forventninger fra omgivelserne, en hård opvækst, mobning eller problemer i par- eller familieforhold.

Uanset hvad, så er det vores overbevisning, at man bliver nødt til at forstå årsagen til depression for at behandle den. I den egentlige behandling lægger vi meget vægt på de bekymringer, som depressionen medfører. Det kan for eksempel være følelsen af ikke at slå til, bidrage nok eller at være god nok. Det kan også være tanker om håbløshed og modløshed.

Vi arbejder meget ud fra principperne i ACT, hvor man ikke er så interesseret i tankernes indhold, men snarere er optaget af, hvorvidt tankerne bidrager til et godt og meningsfuldt liv. Vi lader os desuden inspirere af den ruminationsfokuserede terapi. Gennem teknikker og træning har vi rigtig gode erfaringer med depressionsbehandling.
Hvis du kan genkende ovenstående symptomer, eller ønsker at få en uforpligtende snak, så er du meget velkommen til at kontakte os. 

Vi har beliggenhed både i Kgs. Lyngby og på Frederiksberg.