psykolog Lyngby

Narrativ Terapi Kursus

Narrativ Terapi Kursus

Interesseret i at vide mere om narrativ terapi, som er den terapiform, vi først og fremmest bruger hos Den Krøllede Hjerne? Så har du nu mulighed for at gennemgå et online kursus i narrativ terapi med Christoffer Kølgaard som din underviser.

Christoffer er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og er autoriseret af Psykolognævnet. Inden han blev selvstændig arbejdede han som klinisk psykolog i psykiatrien, men har også tidligere arbejdet som erhvervspsykolog i AS3 og som neuropsykolog på Børneungecenter for Rehabilitering.

I kurset gennemgås det blandt andet, hvordan du adskiller problemet og personen og hvordan man åbner op for alternative fortællinger og skaber en forståelse for problemets eksistens. Kurset, som er videobaseret, har følgende indhold:

Lektioner

 • 1.  Problemet er problemet

  Første lektion omhandler historier – både den vi lærer og dem vi fortæller. Nogle historier kan tynge en person, som gør at deres historier ikke bliver en korrekt fortællign af dem selv.

  7 minutter

  2.  Det dominerende og det foretrukne narrativ

  Det fortsættes med den dominerende problemfortælling, som typisk er hvad man gerne vil have løst. Her præsenteres også handlingens- og meningens landskab.

  5 minutter

  3.  Positionskort

  På denne lektion foldes problemfortællingen, hvor selve problemet analyseres, og herved kan sættes i nogle kasser. Herfra kan man arbejde med problemet.

  13 minutter

  4.  Stilladsering

  De unikke hændelser er blevet identificeret, så der nu vil kunne arbejdes med dem. Nederste niveau i stilladsering er hermed lavet, og der kan fortsættes opad. 

  5 minutter

  5.  Normer og værdier

  Efter at bearbejdet problemerne, kan der nu arbejdes videre med normer, kultur, opvækst, personer m.m. som også former os som mennesker. 

  5 minutter

  6.  Andre anvendelser

  På den sidste lektion vil Christoffer fortælle lidt om hvordan man ellers kan benytte narrativ terapi. Her kan man bl.a. benytte det i familieterapi, parterapi m.m., da man ofte kan invitere folk med i terapien.

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.